18:30

IFK Hedemora U

Referat: Horndals IF - IFK Hedemora U

Horndals IF - IFK Hedemora U 1-5 (0-2)

Frustrerande förlust mot Hedemora med hela 1-5 med tanke på att vi största delen var det bättre laget. I första halvlek var det vi som höll i taktpinnen och skapade många målchanser men fick inte in bolluslingen. Beviset på vårt övertag var att det då säkert var typ 10-0 i antal hörnor.

Oförmågan att inte sätta bollen var idag vår akilleshäl. Otur i kombination med svaga avslut i kanonlägen samtidigt som vi ibland missade att göra enkla passningar i avgörande lägen. Det gjorde att vi gick till halvtidsvila utan att göra mål.
Enda misstagen vi gjorde i första halvlek resulterade tyvärr istället till 2 mål för bortalaget varav ett via en billigt dömd straff. Båda dessa mål föranleddes av att vi inte tillräckligt snabbt förflyttade hela backlinjen över mot bollförande sida.

I andra halvleks början funkade backlinjens förflyttning i dessa lägen mycket bättre. Vi fortsattte även med att skapa bra lägen men det var inte vår dag idag...

Med ca en kvart kvar så flyttade vi upp en 3:e spelare i anfallet och spelade således med en 3-backlinje. Det gav i stort sett resultat direkt då Gustav Wäster enkelt satte 1-2 efter en djupledspassning av Nicklas Åberg. Då kändes det som om vi skulle kunna vända detta.

Tyvärr fick Hedemora inkassera ett slumpmål kort därefter efter flipperspel som resulterade i att bollen damp ner framför en förvånad Hedemoraspelare som enkelt kunde rulla in 1-3. Ett mål som skulle ha varit bortdömt, för sekunderna före får Martin Wallin en smäll i ansiktet och skulle såklart haft frispark... Det målet gjorde lite så att luften gick ur oss, visst vi försökte men missade fortfarande de lägen som skapades.

Inte blev det bättre när bortalaget gjorde 1-4 med 5 minuter kvar att spela. Ännu ett mål som skulle ha varit bortdömt då det var klar offside på det målet... 1-5 kom i 88:e minuten på kontring efter att vi blivit mer och mer passiva.

3 mål från Hedemora alltså som domaren tagit felbeslut på... Tråkigt!

Det är dock inte orsaken till att vi förlorade denna match. Det är våra otal missade målchanser.

Det som vi tar med oss som positivt till nästa match är iallafall att vi var det lag som överlag hade mest spelövertag samt att vi skapade väldigt många målchanser.